Despre mine

February 23rd, 2012 Leave a comment Go to comments

Mă numesc Viorel (și deja) Gheorghe.

Întotdeauna m-am considerat cineva, încă din fragedă pruncie, deoarece era vorba despre mine, nu?! Treptat, crescând, am ajuns la „înțelepCiunea” că trebuie să mă străduiesc să devin cineva – de atunci mă tot străduiesc :-) ! „A fi cineva” e o expresie foarte complexă… și atât de expresivă în a ne devini țelul în viață! Totuși ea este atât de vagă și de echivocă… Printre altele expresia „a fi cineva” înseamnă și raportarea la altcineva sau a fi în raport cu altcineva …

Mi-a plăcut dintotdeauna retorica (de mic „mă luam în gură” cu ceilalți 🙂 ) și filosofia. Odată cu maturizarea organismului a venit și maturarea organiză a persoanei mele. Pe la jumătatea perioadei din timpul liceului mi-am dorit să devin inginer (îmi plăcea matematica și fizica) și am început să mă pregătesc pentru Politehnică, iar spre finalul perioadei, cedând oarecum înclinațiilor retorice, mi-am dorit să devin avocat. Dezvoltându-mi inteligența (nu doar rațiunea!) mi-am dat seama că știința, inclusiv filosofia – care mi se părea culmea inteligenței umane – este lipsită de sens (nu necesar și de conținut) dacă nu se transformă fiind încoronate de teologie. Adăugând la toate acestea și experiența personală am dorit să devin preot.  Și am devenit preot!

Am o vârstă la care mă consider suficient de matur (și curajos) ca să îmi expun gândurile în agora publică. De asemenea, aș dori ca să spun tuturor ce simt uneori… ce gândesc, ce experiențe am avut, cum acestea m-au transformat … Spunea cineva că individul este suma experiențelor sale de viață. O exprimare matematico-filosofică 🙂 … Mi-a plăcut și mi-a atras atenția această expresie! Dar cred că suntem mult mai mult… Așadar, (mi-)aș dori ca să contribui și eu la suma experiențelor voastre de viață (inclusiv virtuală) publicând pe acest blog, dar dincolo de asta (mi-)aș dori să deveniți mult mai mult decât o sumă de experiențe…

Pe lângă toate acestea aș dori să fiu/devin cineva raportându-mă la CINEVA! Ba și mai mult, doresc să intru/fiu în raport cu CINEVA! Acest lucru sper să mă definească în viață, iar la finalul ei „să ajung de-a dreapta Mielului”! Până atunci, mi-e greu să mă definesc…

Acum, când ar trebui să mă definesc, nu știu ce să spun despre mine. Sincer! Așadar (ca să scap de dilemă) vă las libertatea de a mă aprecia și defini voi pe mine!

Cu dragoste,

eu, (până mă definiți) admin-ul

 1. Avatar
  CodreaMario
  February 10th, 2012 at 15:23 | #1

  fara cuvinte descrierea dumitale foarte frumoasa

 2. Avatar
  Codrea Maria
  February 14th, 2012 at 15:10 | #2

  Frumoasa pagina…:*:*:*

 3. Avatar
  admin
  February 14th, 2012 at 15:34 | #3

  Mulțumesc ! … Ce bine că ieșiți din monotonie și sunteți aici pe blog! 🙂

 4. Avatar
  CodreaMario
  February 19th, 2012 at 18:21 | #4

  cel mai tare,super,frumos site din lume si asa ceva nu mai gasesti nici odata

 5. February 24th, 2012 at 13:43 | #5

  Bine ai venit in blogosfera Viorel! Asteptam si aici sa ne impartasesti din ceea ce faci acolo. Nu uita sa adaugi si Radio Blaj la legaturi (Radioul Mitropoliei Greco Catolice si a Caritasului Mitropolitan)

  Cu bine,

  Claudiu

 6. Avatar
  Cirnat Teodora-Stefania
  March 2nd, 2012 at 15:17 | #6

  cum am mai spus de neumarate ori….sunt mandra ca fac parte din Parohia Greco-Catolica din Cugir…..dar de numarabile dati….am specificat si de ce!!!!…..unul din motive sunteti insusi dvs. Domn Parinte!!!sunteti un om cu calitati nenumarabile,ambitia dvs de reusita mi s-a intiparit in minte…iar atunci cand ”nu mai pot”….ma gandesc:”daca unii pot eu de ce nu?!”….implicarea dvs in activitatea tinerilor,a atras atentia multora…..punandu-si intrebarea: de ce oare?…dar numai noi stim cate ati facut ptr noi (si ink faceti)….felul in care va exprimati gandurile,sentimentele,emotiile dovedeste cat de curajos sunteti…prin atitudinea si bunatatea dvs. ne-ati ”momit” p noi tineretul sa intram in viata Bisericii……cu diverse activitati,iesiri,jocuri,gresturi….(etc)…am reusit sa cunoastem oameni noi si sa legam noi prietenii….va multumesc si ptr acest lucru!!!….continuatzi tot asa….poate luandu-va pe dvs exemplu ne vom descoperii idealul nostru in viatza!!!multumesc!!!!

 7. Avatar
  admin
  March 2nd, 2012 at 21:06 | #7

  @Claudiu Nicusan
  Claudiule, mulțumesc pentru întâmpinare! Bine v-am găsit! (și) Pe toți și pe toate! Sper să pot să vă împărtășesc cât mai multe, dar mai ales să interacționăm!

 8. Avatar
  admin
  March 2nd, 2012 at 21:11 | #8

  @Cirnat Teodora-Stefania
  Teo,
  m-ai lăsat fără cuvinte! Mulțumesc pentru laude! M-ai „mitraliat” cu ele! N-aș vrea să dau dovadă de falsă modestie, dar cred că cele mai multe merite le aveți voi, tinerii! Eu doar am aruncat sămânța, avut grijă puțin de pământ, dar voi ați lăsat să crească și să se dezvolte în voi tot efortul meu, astfel că ați devenit … așa cum sunteți! Deci, lauda ta o întorc în foarte mare măsură către voi! Către voi toți!
  Eu, DPR

 9. Avatar
  Bianca
  April 6th, 2012 at 15:22 | #9

  Teo , ai foarte mare dreptate ….D>P>R(sau Vio din a XII-a B) este un om minunat cu ,care poti purta o conversatie serioasa ,poti sa te exprimi liber, sa razi , sa glumesti. Iar noi, impreuna cu el si cu TINERII ASTRU putem forma lucruri marete….cum am facut de altfe si pana acum….trebuie doar sa avem incredere in noi…si cu credinta in Dumnezeu putem face lucruri motivante pentru ceilalti dar si pentru noi…….

 10. Avatar
  simona
  April 15th, 2012 at 16:33 | #10

  frumoase cuvinte dar si adevarate, daca lumea ar avea la fel curaj sa isi spuna parerea si bucuria din suflet oare ar intelegeo cineva?asta ramane de vazut,de aceea exista in fiecare oras,sat sau tara un parinte care sa fie in pas cu noi.el este tata,mama,frate,sora si prieten si tot el asculta parerile noastre si ne da un sfat cat mai bun care sa ne ajute sa depasim tot ce este greu si sa mergem mai departe ca si cum nici nu s-a intamplat nimic si ca totul este bine.ma opresc aici si mai spun doar ca aveti un site minunat si cu ocazia asta imi salut toti nepotii si ii iubesc mult.