Archive

Archive for November, 2019

Viața ca dar și dăruire

November 14th, 2019 No comments

Dragilor,

Spre mândria noastră sfântă și satisfacția noastră părintească, vă împărtășim, tuturor, vestea/știrea că fiului nostru, Marian-Ștefan (poreclit și Mari, Marin, Mărin), i s-a acordat o bursă de excelență din partea Universității Lucian Blaga din Sibiu!

Comisia Centrală de Acordare a Burselor pe Universitate a aprobat acordarea bursei de excelență în anul universitar 2019/2020.

Este o încununare a muncii asidue de ani de zile! Dincolo de efortul continuu și susținut, constanța, perseverența, stăruința, tenacitatea și voința fermă au fost, de asemenea, prezente de-a lungul acestui parcurs de până acum.

Felicitări, Marian! Și mulțumim că ne faci fericiți! Atât pe noi, părinții și frații tăi, cât și pe cei care ți-au fost tot timpul alături!

Read more…
Categories: Uncategorized Tags:

Nu eşti cine crezi că vei fi, pentru totdeauna!

November 6th, 2019 No comments

Cunoscutul actor, Arnold Schwarzenegger, a postat o fotografie cu el dormind pe stradă sub faimoasa sa statuie de bronz și, trist, a scris „– Cum s-au schimbat vremurile!”

Motivul pentru care a scris fraza a fost nu pentru că este bătrân, ci pentru că atunci când era guvernator al Californiei, el a inaugurat un hotel cu statuia sa. Personalul hotelului i-a spus lui Arnold:

„– În orice moment poți veni și ai o cameră rezervată pentru tine.”

Când Arnold nu a mai fost în ​​funcția de guvernator și s-a dus la același hotel, administrația hotelului a refuzat să-i dea o cameră argumentând că ar trebui să plătească pentru cameră, ca orice alt client, deoarece erau foarte solicitați.

El și-a adus un sac de dormit, l-a așezat la picioarele statuii sale și a explicat:

Read more…
Categories: Uncategorized Tags:

Ziua Tuturor Sfinților sau ziua memoriei trecute și viitoare

November 1st, 2019 No comments

„Relicvele morţilor sunt preţioase, dacă în timpul vieţii ţi-au fost dragi.” Emily Brontë

„Un om fără amintiri e ca un cimitir în care numele morţilor lipsesc de pe cruci.” – Tudor Mușatescu

În cele mai multe tradiții ale multor țări pe Pământ, aprinderea unei lumânări este un act sacru. O lumânare aprinsă spune mai mult decât multe cuvinte pot spune. Dacă nu suntem acolo unde sunt îngropați cei dragi nouă, gândul la ei și o rugăciune rostită din inimă poate învinge timpul și spațiul…

Aprind o lumânare și mă gândesc la cei dragi, duși dintre noi, trecuți la cele veșnice. Știu că mă privesc de acolo de SUS și știu că se bucură de fiecare faptă bună și de fiecare gând sau cuvânt înțelept.

În timp ce lumânarea arde tremurând, rostesc sfios o rugăciune, uneori aceeași, alteori alta, uneori bisericească sau ale sfinților Bisericii, alteori personală și compusă ad hoc, hinc et nunc.

De fiecare dată rugăciunile exprimă trăirile și gândurile mele lăuntrice și spontane. Sunt trecutul și viitorul, durerea și bucuria, regretul și neputința înțelegerii atâtor enigme pămâneși și cerești. Dar, la urma urmei, peste toate acestea și pete viața noastră, a tuturor, guvernează Voia lui Dumnezeu Atotputernic și Multmilostiv!

Bunul și Multmilostivul Dumnezeu să vă ierte, să vă odihnească în pace și să vă facă parte cu drepții, tată și mamă!

Rugăciunea de anul acesta:

Read more…
Categories: Uncategorized Tags: