Archive

Archive for October 8th, 2019

Greutatea ideală și indicele de masă corporală

October 8th, 2019 No comments

„Așa cum se poate înșela un om, se pot înșela doi oameni.

Așa cum se pot înșela doi oameni, se pot înșela mai mulți oameni.

Așa cum se pot înșela mai mulți oameni, se pot înșela toți oamenii dintr-un oraș.”

– Proverb chinezesc

Una dintre cele mai importante invenții a secolului trecut rămâne calculatorul și – o data cu acesta – Internetul, care a devenit, printre altele, o foarte importantă și la îndemână sursă de informare.

În secolul vitezei, Internetul își pune amprenta foarte puternic asupra vieții noastre. De exemplu, dacă vrem să obținem o informație, de aproape orice fel, nu ne rămâne decât să căutăm pe www.google.com și orice informație ne este accesibilă până în cele mai mici detalii. Dar, din păcate, Internetul este înțesat și cu informații neprotrivite, nereale sau neadevărate.  

Din această cauză, uneori este extraordinar de greu să filtrăm informațiile corecte, documentate și bazate pe dovezi, în cazul nostru dovezi medicale. Dacă, de exemplu, dăm o căutare cu “greutate ideală” pe internet vom găsi prin google.com peste 230.000 de site-uri (și numărul crește continuu), care promit să vă dezvăluie tot ce doriți să știți despre greutatea ideală a corpului uman.

Mai deunăzi, am fost la doctor pentru un consult. Medicul mi-a spus că m-am îngrășat! Știam asta (doar eram eu cel care purta zilnic povara kilogramelor în plus!), dar, ce nu știam, și mi-a detaliat medicul, este cât de periculos poate deveni pentru sănătate creșterea greutății și a masei corporale și că, în timp, poate deveni chiar o problemă majoră.

Ei bine, mi-am propus să ”rectific” această problemă!

Read more…
Categories: Uncategorized Tags: