am să vă relatez o întâmplare adevărată, care s-a transformat în poveste.
Această poveste adevărată se întâmpla în America la sfârșitul secolului al XIX-lea. O doamnă şi soţul ei, au coborât din tren în Boston cu intenția de a ajunge la Universitatea Harvard. Erau îmbrăcați destul de modest: ea, într-o rochie de bumbac, el, îmbrăcat într-un costum simplu, nu chiar de cea mai bună calitate. S-au adresat, fără să fi avut o programare prealabilă, secretarei preşedintelui de la Universitatea Harvard. Secretara a ghicit imediat că aceștia veneau de la țară, că erau fermieri, care nu puteau avea nimic de a face cu Harvard.
– Dorim să-l vedem pe domnul preşedinte – a spus omul încet.
– Îmi pare rău, este foarte ocupat – a răspuns secretara.
– Aşteptăm – a replicat femeia.
Ore întregi, secretara i-a ignorat, în speranţa că cei doi, în cele din urmă se vor descuraja și vor pleca. Ei nu au plecat, ceea ce a făcut să crească frustrarea acesteia.
În cele din urmă a decis să-l deranjeze pe preşedinte, deşi era o corvoadă pe care ea mereu o evita .
– Poate dacă veți vorbi cu ei câteva minute, vor pleca – i-a spus secretara preşedintelui Universităţii. Acesta făcu o strâmbătură de dezgust, şi acceptă. Cu fruntea încruntată, dar cu demnitate, se îndreptă cu pas majestuos spre perechea care aștepta. Read more…
Azi am auzit celebra frază Extra omnes! și ușile Capelei Sixtine au fost închise până după alegerea noului papă.
Pentru noi, cei care cunoaștem aceste detalii, este oarecum o normalitate. Mi-am dat seama însă, azi, că sunt și persoane care nu știau ce înseamnă cuvintele și nici procedurile care au urmat imediat după aceea! Azi am explicat de mai multe ori semnificațiile! Mi-am dat seama că, poate, ar fi oportun să le redau și aici, astfel încât să nu mai fie nevoie să le repet, ci să fac trimitere la „bibliografie”! 🙂
Pentru cei care nu știu ce înseamnă, iată câteva detalii: Read more…
Vă prezint o parte din istorie: Istoria în cuvinte!
Recomand lectura tuturor doritorilor de cunoaștere a adevăratei istorii a românilor!
Ne apropiem cu pași repezi de 1 Decembrie, care este sărbătoarea noastră națională! O cinstim cum se cuvine? Cunoaștem istoria noastră adevărată pentru a cinsti cum se cuvine această sărbătoare?…
ziua de naștere a Majestății Sale Regele Mihai I de România.
La mulți, fericiți și binecuvântați ani, Majestatea Voastră!
Sunt atâte lucruri de spus despre istoria noastră! Atâtea lucruri care au rămas nespuse! … Cuvintele parcă nu reușesc să exprime ceea ce aș dori să exprim…!
Dar, cred, cel mai bine ar fi să las pe cei care au „pătruns” mai adânc detaliile istorice. Ele vor putea să vă aducă în inimă și suflet savoarea istoriei adevărate. Este vorba de un material video făcut de Televiziunea Română, de către Camelia Csiki. Materialul a fost împărțit în cinci părți pentrU o mai bUnă redare/vizionare digitală!
Pentru cei care, din varii motive, au încă rețineri în a aprecia la devărata valoare persoana Regelui Mihai, Vă recomand materialele video postate mai jos, respectiv cele 5 părți ale filmului despre Regele Mihai I al României!
Sigur că nu sunt singurele, nici comprehensive, nici sintetice, nici…, nici…, dar sunt de suflet, aș spune eu! Merită văzute! Read more…
Azi aniversăm ziua de naștere a Majestății Sale Regina Ana de România, respectiv aniversarea celei de a 89-a zi de naștere.
La mulți, fericiți și binecuvântați ani, Majestatea Voastră!
Pentru cei care, din varii motive, au încă rețineri în a aprecia la devărata valoare persoana reginei Ana, Vă recomand materialul video postat aici! Sigur că nu e singurul, nu e nici comprehensiv, nici sintetic, nici…, nici…, dar e de suflet, aș spune eu! Printre detaliile pe care vă recomand să le aveți în vedere ar fi și cel care redă starea sufletească a reginei, citată din volumul „Un război, un exil, o viață” – povestite de Majestatea Sa Regina Ana, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu și prefațată de Majestatea Sa Regele Mihai I –, care relatează procesul sentimental interior prin care a trecut și cum a devenit atât de atașată de România. Merită văzut!
Nu mai lungesc, iată materialul video:
Sper să fi reuși să vă trezesc interesul minim pentru a ne cunoaște istoria completă, nu cea „aleasă” pentru a fi fost predată și care, poate, este singura informație acumulată pentru mulți dintre români! Read more…
“Iar ceea ce fãceam odinioarã din dragoste pentru Dumnezeu, facem acum din iubire pentru bani, adicã din iubire pentru ceea ce ne dã sentimentul celei mai înalte puteri si a unei constiinte curate.”
"Aurora", Nietzsche
Recent Comments