Archive

Archive for the ‘Legi universale’ Category

Creaționism și evoluționism – face-to-face

February 22nd, 2013 No comments

cea bunaDragilor,

De curând, :), am purtat câteva discuții despre creație și Creator, precum și despre evoluție și evoluționism, care, pentru unii oameni se transformă în justificare pentru ateism!

Mi-am amintit de vizionarea unui videoclip foarte interesant pe această temă (pe care-l vizionasem cu interes odinioară)! NU mi s-a părut atât de urgentă repunerea lui în circuitul on-line, deoarece era atât de evidentă contradicția argumentației celui care nega existența lui Dumnezeu doar cu argumentele darwiniste, încât … (reiau o formulare anterioară) era „la mintea cocoșului”!

Totuși, datorită „necesității recente” de a explica și la nivel elementar, dar și la nivel științific, că evoluționismul nu neagă existența lui Dumnezeu, ci chiar o confirmă, voi reda filmulețul respectiv!

Cum spuneam anterior, mi-am dat seama că în munca cu cei mici (precum și cu cei mari) nici un argument nu e de neglijat! Read more…

Legi universale: Legea Rezonanței

March 2nd, 2012 3 comments

Dragilor,

Continuând cu gândul exprimat anterior despre probabilități am să reiau, dintr-un alt punct de vedere, importanța și semnificația admnistrării propriei noastre vieți, care, la rândul ei, influențează alte vieți.

Sunt sigur că ați auzit de efectul (de) placebo, nu-i așa?! Este vroba despre puterea vindecătoare a minții, a gândurilor pozitive. Ei bine, se pare că este mult mai mult decât atât. În Univers există o constantă universală, alta sau altele decât cele învățate la matematică, fizică sau filosofie!

Vă amintiți de asemenea, unii dintre voi :), despre filmul Matrix, nu?! În care eroului Neo, la un moment dat, i se propune să și aleagă realitatea pe care o dorește, înghițind pilula roșie sau pilula albastră. Se pare că avem puterea de a alege sau a crea realitatea dorită de noi! Sau cel puțin influențată de noi! Când suntem bucuroși sau fericiți, totul e roz, iar cand suntem triști sau posomorâți, totul devine gri, cenușiu, întunecat, nu-i așa?! Read more…